2024. április 20. - Tivadar

Prince kapta az életműdíjat

Életműdíjat kapott Prince az amerikai Black Entertainment Television (BET) Awards Los Angeles-i gáláján; a funk-rock 52 éves élő legendájának dalait napjaink legnagyobb sztárjai adták elő a műsorban.
2010. június 28. hétfő 13:07 - HírExtra
"Hiszem, hogy a jövő jó kezekben van, annyi sok tehetséget látok itt ma este" - mondta Prince, amikor vasárnap a Shrine Auditorium színpadára szólították a legjobb rhythm & blues és a hip-hop előadókat elismerő BET Awards életműdíjának átvételére.

Prince tiszteletére Janelle Monae a Let's Go Crazy-t, Patti Labelle a Purple Raint adta elő a gálán, és Alicia Keys is elénekelt egy Prince-dalt. Keys maga is az amerikai kábeltelevíziós hálózat idei kitüntetettjei közé tartozik: a legjobb rhythm & blues énekesnő és a legjobb közreműködő díját vihette haza, utóbbit az Empire State of Mind-ért kapta, amit Jay-Z-vel rögzített.

A show-t Queen Latifah színésznő, rapper vezette. A BET nézői díját Rihanna és Young Jeezy kapta a Hard című dalért, Trey Songz lett a legjobb rhythm & blues férfi énekes, Drake, a kanadai rapper és Minaj a legjobb hip-hop előadó. Beyoncét és Lady Gagát pedig a legjobb videó kategóriában ismerték el.

A gálán színpadra lépett Diddy, Kanye West, Eminem, El DeBarge, Chris Brown és Jermaine Jackson, a tavaly elhunyt Michael Jackson testvére is.


A BET Awards-ot 2001-ben alapította Black Entertainment Television kábeltelevíziós hálózat az afroamerikai zene elismerésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását