2024. május 3. - Tímea, Irma

Ozzy suhancként csencselés miatt ült

A polgárpukkasztó Osbourne, a rockerek egyik atyja, a nyolcvanas évekre nem igazán emlékszik. Ma már szinte egy öregapó, mégis ő a legnagyobb metálos arc.
2010. június 28. hétfő 12:59 - Tamási Ágnes Anna
Még a kisiskolában ragadt rá az Ozzy becenév, és attól fogva másra névre már nem is figyelt. Nagyon szegény családban született, szülei éjjel-nappal dolgoztak, hogy el tudják tartani a hat lurkót. Kevés időt töltöttek velük, éppen ezért lett Ozzy olyan, amilyen.

– Diszlexiás voltam, dadogtam, és szerencsétlenül néztem ki, állandóan szekáltak, vertek, csúfoltak, rettenetes volt a suli –mesélte Osbourne, akit egy nála idősebb fiú folyamatosan piszkált, de erről soha nem beszélt a metálos arc.

Éppen ezek miatt menekült a zenélésbe, és Ozzy állítása szerint 1962-ben döntött így, amikor először Beatles-t hallgatott. Érezte, hogy a zenének akarja szentelni az életét, az iskolai tanulmányokra fittyet hányt, így tizenöt évesen az iskolát ott is hagyta. A várt siker azonban még váratott magára.

– Apám azt mondta, hogy ha otthagyom a sulit, akkor dolgoznom kell, el kell tartanom magamat. Mivel képzettségem nem volt, csupa undorító melót vállaltam el. Dolgoztam építkezésen, szereltem csatornarendszereket, a szarban tapicskoltam, mint duguláselhárító, aztán jött az autóműhely, még hentessegéd is voltam – emlékezett vissza az öregrocker, aki általában elherdálta a fizetését.

Szinte mindenét partira és piára költötte. Miután nem tudott csajokat felszedni, szegényes ruházata miatt, lopott magának pár felöltőt. Természetesen lebukott, és hat hétre a hűvösre rakták.

A hatvanas években összeállt Tony Iommival, bár ez a felállás nem volt elég sikeres.
A basszeros Geezer Butler egy napon látta, hogy riadt arcú emberek jönnek ki a moziból. Kiderült , hogy egy horrorfilm vetítettek aznap. Mario Bava filmjét, a Black Sabbathot.

Ezek után már nem is volt kérdés, hogy mi legyen a zenekar neve!

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását