2021. szeptember 18. - Diána

Vendégszereplés Spanyolországban

Két magyar színház is vendégszerepel Spanyolországban a jövő hónapban: a budapesti Örkény Színház Kleist Homburg hercege című drámájával lép föl az Alcalá klasszikus színházi fesztiválon, míg a Nemzeti Színház Moliére Tartuffe című vígjátékát adja elő az Almagro fesztiválon.
2010. június 26. szombat 18:02 - HírExtra
Végvári Tamás, a madridi magyar nagykövetség oktatási és kulturális szakdiplomatája elmondta az MTI-nek, hogy a két híres spanyol színházi fesztivál, az Alcalá és Almagro vezetése idén az európai uniós hármas elnökség - Spanyolország, Belgium és Magyarország elnöksége - jegyében rendezi meg a hagyományos színházi seregszemléket.

A magyar szakdiplomata ajánlására Alcalá de Henaresben a 10. nemzetközi színházi fesztiválon július 1-jén és 2-án a budapesti Örkény Színház társulata Heinrich von Kleist Homburg hercege című drámáját mutatja be Dömötör András rendezésében a Teatro Salón Cervantesben, ahol spanyol felirattal élvezheti az előadást a közönség. A Madridtól 35 kilométerre fekvő település a híres író, drámaíró, Miguel de Cervantes (1547-1616) szülővárosa, s egyben ott található a legrégibb spanyol egyetem is.

Almagróba, a Madridtól 200 kilométerre délre fekvő városba várják a Nemzeti Színház társulatát mint kiemelt vendéget a nemzetközi klasszikus színházi seregszemlére, amelyet 1978 óta rendeznek meg. A magyarok Moliére Tartuffe című vígjátékát, Alföldi Róbert rendezését adják elő július 19-én és 20-án. A produkciót szintén spanyol felirattal láthatják a nézők.

Almagróban a fesztivál ideje alatt 20 helyszínen rendeznek színházi előadásokat, de szerveznek műhelybeszélgetéseket és találkozókat is a színházi világ résztvevőivel - tette hozzá a szakdiplomata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását