2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tarlós István a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Tarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. Ezt a jelölt közölte a testület szombati ülése közben. A választmány a Fidesz-KDNP budapesti listájáról is döntött.
2010. június 26. szombat 19:01 - HírExtra
Tarlós István elmondta, hogy megválasztása egyhangúnak tekinthető, mivel az egyetlen tartózkodó szavazatot ő adta le, a többiek támogatták.

A politikus kampányát augusztus 20-án kezdi meg, előtte azonban - várhatóan július első napjaiban - az országos választmánynak még jóvá kell hagynia a jelöltségét.
Tarlós István "rövid, intenzív" korteskedést tervez, amelyben személyeskedés helyett arról beszél, milyen a főváros helyzete és min kíván változtatni. "Erre építem a kampányomat, nem fröcsögésre, sárdobálásra" - mondta.

A négy éve függetlenként induló politikus arra is kitért, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártonkívüli jelöltje lesz. Hozzátette, "nem vagyok kevésbé civil, mint bárki, akit az MSZP és szövetségesei javasolnak".

Programjáról szólva közölte, hogy az Orbán Viktorral tavaly bemutatott, A nemzet fővárosa című dokumentumon nem kell sokat változtatni, inkább csak aktualizálásra szorul helyenként.
Arra a kérdésre, hogy lesz-e elszámoltatás a fővárosban, Tarlós István úgy felelt: "nem azért megyek oda, hogy bárkinek álmatlan éjszakákat okozzak". Mint mondta, noha a szocialista irányítású városüzemeltetés területén szinte minden közszolgáltatónál vannak olyan ügyek, amelyek a hatóságok látókörébe kerültek, kutakodni nem az ő dolga.

Ugyanakkor tervei között említette a fővárosi tulajdonú vállalatok igazgatótanácsainak megszüntetését, valamint a felügyelőbizottságok erősítését oly módon, hogy azok minden esetben ellenzéki többségűek legyenek.

A Fidesz budapesti választmánya arról is döntött, hogy Tarlós István vezesse a Fidesz-KDNP fővárosi listáját az önkormányzati választáson. Őt Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Pesti Imre országgyűlési képviselő, Rogán Antal V. kerületi polgármester és György István parlamenti képviselő követi a 26 nevet tartalmazó listán, amelyet 45 igen szavazattal, 13 nem ellenében fogadott el a testület.

A lajstrom 6. helyén Németh Szilárd szerepel, majd Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Nagy István, Szentkirályi Alexandra, Ughy Attila, Németh Zoltán, Wintermantel Zsolt, Zsolnai József, Szentes Tamás, Szathmáryné Jahl Angéla, Raduly József, Orbán Gyöngyi, Hutiray Gyula és Rubovszky Csilla következik. A sort Szikora Linda, Puskás Péter, Kovács Balázs, Szuhai Erika, Loppert Dániel és Szepesfalvi Anna zárja.

A listát - csakúgy, mint a főpolgármester-jelölt személyét - az országos választmánynak még jóvá kell hagynia. Ez ugyancsak július elején történhet meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását