2024. április 26. - Ervin

Feketén a hófehér?

Szeretjük, ha megfordulnak utánunk a férfiak, ha mosolyt küldenek egy epekedő pillantás keretében, de a legjobb mégis, ha méregzölden vizslatnak "vetélytársaink" miközben kétoldali féltékenység gyulladást kapnak. Szőkék kontra barnák. Ezek szerint hajban az igazság?
2010. június 26. szombat 08:59 - Tóth Szilvia
Mióta az evolúció megteremtette az egymás közti küzdelmet, azóta mi folyamatosan meg is teszünk mindent, hogy a legjobbat hozva ki magunkból elvigyük azt a bizonyos trófeát. Az állatvilágról, már régóta tudjuk, hogy minél feltűnőbb külsőséggel rendelkezik az egyed, annál biztosabb lábakon áll az utódlás. Főleg a madarak estében figyelhetjük meg, hogy a színek és a kontrasztok, mennyire dominálnak a kiválasztás során. Ezzel szemben az emberi faj, fordítva van kódolva.

Nálunk a nőstények kezében a „fegyver”, melyet territóriumunk védelme érdekében nem is félünk használni. S mivel lehetne a figyelem középpontjába kerülni, ha nem fejfedőnk stílusválasztásával? Minél feltűnőbb, minél vagányabb a hajkorona, annál inkább vonzó?

Mézes, édes, negédes?

A szőke hajszínt választó hölgyeknek gondolniuk kell döntésük következményeire. Amellett, hogy roncsolhatja hajuk szerkezetét ez az angyalszínbe bújtatott kisördög, még az előítéleteket, fogvicsorító meggyezéseket, irigy pillantásokat és butuska női képet rájuk akasztó „korona” harcosokat is tudniuk kell kezelni. Napjainkban két dolgon tudunk magyarokhoz méltón, ízesen nevetni: a rendőrökön és a szőke nőkön. Talán ezért döntöttek úgy a hazai és külföldi sztárok, hogy „színt” vallanak és a barnulás útjára lépve, némi újdonságot visznek szürkének nem mondható hétköznapjaikba.

A fent ecsetelt folyamat már 2-3 éve kezdetét vette, s ahogy egy újabb celeb érkezik úgymond mérföldkőhöz, ismét elővesszük a témát és körüljárjuk a miérteket. Kelly Clarkson, Jessica Alba, Britney Spears, Amy Adams már levedlették a szőke nős „ruhájukat”, s most sötétebb színekben utaznak.

Sarah Jessica Parkert, az amerikai szőkeséget is láthattuk már nem is olyan régen barnult fázisában a Hová lettek Morgenék? c. mozifilmben, ami ugyan kasszasikert nem hozott, de ráébresztette a nézőket, hogy a hajszínt temperamentumhoz, arcbőrhöz és stílushoz kell választani. Az azóta természetesen már visszaszőkült Sarah, vagy éppen a film stylistja, oltárira mellé lőtt, mikor így „öltöztették fel” a stílusáról híres színésznőt.

A színek segítenek kifejezni, megvalósítani magunkat. Ezért is van, hogy mára több internetes oldal, tájékoztató leírást ad nekünk, milyen hajszínt kellene hordanunk a belső kisugárzásunk kiteljesedéséhez. A nők döntő többsége két kategóriába sorolható be, annak minden árnyalatával: szőkék és barnák. A szőkeség érzékiséget, a barna tónus a föld jellegéhez igazodva természetességet, amolyan hamu alatt lapul a tűz életérzést hordoz magában.

Igen vagy nem?


Házipraktikák otthoni hajápoláshoz
Minden típusú sampont hígítva ajánlatos használni. Inkább mossunk kétszer hajat, de töményen ne használjuk a szereket! Miután mindezzel megvagyunk, bő vízzel távolítsuk el a sampont a hajból. A mosás utáni hajápolás is elengedhetetlen része a hajhigiéniának. Ugyan úgy, mint a samponok kiválasztásánál, balzsamot, zselét, hajlakkot és egyéb "hajcihőt" mindig hajtípusunknak megfelelően válasszunk! A balzsamokon - és a többieken is - általában feltüntetik a használati utasítást, de hajlamosak vagyunk ezeket figyelmen kívül hagyni. Hát ne tegyük! Balzsamot ne masszírozzunk a fejbőrbe, mert zsírosodáshoz vezethet, ellenben hajszeszt igen, vele épp a zsírosodást, korpásodást szeretnénk meggátolni. Hajvégeinkre mindig ügyeljünk. Ezután jöhet a hajszárítás. A legkímélőbb szárítási módszer a levegőn száradás. Sajnos nincs mindenkinek ideje, hogy megvárja, míg megszárad a haja, ilyenkor alacsony hőfokra állított hajszárítót használjunk. A forró levegő roncsolja a haj szerkezetét, töredezetté válhat a hajszál.
A hazai hírességek is szeretnek kaméleont játszani vagy csupán ők is megunhatnak egy periódust az életükben? Labancz Lilla, Dundika, Metzker Viki és Sári Évi is „elsötétedett” az elmúlt hónapokban. Az ismert embereknek ráadásul sokkal tudatosabban kell meghozni döntésüket, hiszen állandóan célkeresztben vannak. Újságok, televíziók s még magán emberek is detektívként utánuk kutakodnak. Miért ezt a ruhát vette fel? Miért így néz most a kamerába? Kicsit most borzosabb a haja?

Hajas László (aki a közelgő Pécs-Orfűn megrendezendő celebkempingen trendi EFOTT frizurákat készít majd) napjaink kedvelt „Gedeon bácsikája”, a HírExtra megkeresésére elmondta, a bebarnulás már egy kifutó dolog kezd lenni.

„ Nem számít újdonságnak, sem hazai, sem külföldi berkekben, hogy szőkéből barnává alakulnak a hölgyek. Igazából ez kb. két évvel ezelőtt volt hullámszerű megmozdulás, azóta pedig kezd megszokottá válni az állandó változtatás.”

Míg a sztárok hajfelelőse így vélekedik, a Beauty expressz szépségszalon munkatársa szerint ez még mindig egy aktuális standard. „ Egyre többen kérik, hogy változtassuk őket egy természetes déli szépségű amazonná, nem pedig hideg szőkévé. Arról nem is beszélve, hogy sokkal több érdekességet lehet belevinni egy barna színbe, hiszen ott az árnyalatok egyediséget kölcsönöznek a személynek” - mondta el Kercsevics Katalin.

Egy nemrégiben megjelent angol kutatás eredménye szerint, a nők döntő többsége a szőkeséget egyértelműen a butaság szinonimájaként definiálja, s munkalehetőséget korlátozó tényként kezeli. Ezért inkább a mesterséges intelligenciát választják. Az angolokra egyébként is jellemző a kimértség és megfontoltság, s az a tipikus „nehéz” humor. A távolabbi Európából nekik üzenem, hogy a vékony barna tincsek is csempézhetnek némi tudást a „szőke” hétköznapokba!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását