2024. május 2. - Zsigmond

Egyedülálló verseny hivatásos buszsofőröknek

Az országban egyedülálló versenyt szerveznek a Veszprém megyei rendőrök hivatásos buszsofőröknek. A verseny célja, hogy növeljék a hivatásos sofőrök tudását, csökkenjen az általuk elkövethető szabálysértések száma. A versenyre vándorkupát ajánlott fel a m
2007. szeptember 19. szerda 15:30 - Hírextra
Az első ilyen versenyen egyelőre a Veszprém megyei három Volán vállalat, a Bakony Volán, Balaton Volán, Somló Volán 6-6 sofőrje vesz részt, szeptember 21-én, pénteken. A tervek szerint a gyakorlati verseny előtti két napban a versenyzők elméleti tudásukról tesztlapot töltenek ki, amit a Nemzeti Közlekedési Hatóság készített el. Ezután intelligencia teszt, elsősegélynyújtás és műveltségi teszt is lesz. A gyakorlati versenyt a Balaton Volán Veszprémi telephelyén tartják, ahol ugyanazzal az Ikarusz busszal kell teljesíteni különböző feladatokat.

Spanberger Zsuzsa, a megyei rendőrfőkapitányság munkatársa, a verseny egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szeretnék, ha a versenyt évente megismételhetnék, illetve a későbbiekben kiterjeszthetnék. Ebben az esetben a versenyre régiónként jelentkezhetnének a hivatásos busz sofőrök. A verseny további sorsa attól függ, hogy a mostani, első ilyen rendezvénynek milyen sikere lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását