2022. augusztus 14. - Marcell

Államfőjelöltek: Schmitt és Balogh neve a kalapban

Három jelölés érkezett a péntek déli határiődig a jövő kedden megválasztandó köztársasági elnök személyére: a Fidesz-KDNP Schmitt Pált, az MSZP Balogh Andrást, az LMP pedig Sólyom László jelenlegi államfőt javasolta legfőbb közjogi méltóságnak, utóbbi, a szükséges számú aláírás hiányában érvénytelen jelölés.
2010. június 25. péntek 14:11 - HírExtra
A köztársaságielnök-jelöléshez az alkotmány értelmében legalább 50 képviselő aláírására van szükség. Az ajánló ívhez a Fidesz-KDNP 62, az MSZP 59 aláírást, az LMP pedig frakciója 16 tagjának kézjegyét csatolta, utóbbi így érvénytelen jelölés, csak szimbolikus lépés.

Fidesz-KDNP ajánló ívét Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök, Lázár János, a Fidesz, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, az MSZP-jét Mesterházy Attila frakcióvezető, Schiffer János, az LMP frakcióvezetője nyújtotta be az Országgyűlésnek.

A Ház kedden titkos szavazással választ új köztársasági elnököt. Ezt megelőzően 10-10 percben Schmitt Pál és Balogh András is kifejtheti elképzeléseit a plénum előtt.
Sólyom László ötéves mandátuma augusztus 5-én éjfélkor jár le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását