2024. május 7. - Gizella

Demszky rendkívüli ülésre harangoz

Összehívja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, miután ezt tizenhat MSZP-s képviselő írásban kezdeményezte - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.
2010. június 24. csütörtök 11:39 - HírExtra
Steiner Pál, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője szerdán nyilatkozott az MTI-nek arról: sajnálattal vették tudomásul, hogy Demszky Gábor nem hívta össze a közgyűlés júniusi rendes ülését, holott ezt az előző ülésen elmaradt napirend pontok, valamint a bizottságok ajánlásai is szükségessé tennék.

A szocialista politikus megengedhetetlennek nevezte, hogy Demszky Gábor ebben a ciklusban már nem akar dönteni fontos fejlesztési, közlekedési és a budapestiek életviszonyát közvetlenül érintő ügyekben.

A Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája csütörtökön közleményben tudatta: az MSZP-s képviselők július 8-át javasolták a rendkívüli ülés időpontjául, a főpolgármester felveszi a kapcsolatot a többi közgyűlési frakcióval a közgyűlés időpontjának kiválasztása érdekében.

Mint írták: a szocialista képviselők a közgyűlés június 3-ai ülésén a napirendről levett vagy az előterjesztő által visszavont előterjesztéseket kívánnak megtárgyalni, illetve új témákat is javasolnak. Ez utóbbiak közé tartozik az 50 százalékos BKV tanuló vonaljegy bevezetése, az M0-ás rákospalotai határút megnyitása és a szmogriadó rendelet módosítása.

A sajtóiroda emlékeztetett: június elsején ötpárti egyeztetésen állapodtak meg a frakciók a ciklusból hátralévő időszak döntéshozatali mechanizmusáról. Ezen a főpolgármester bejelentette, hogy a városvezetés a következő hónapokban nem kíván olyan hosszú távú elköteleződéseket tenni, amelyek korlátoznák a következő városvezetés döntéshozatali kompetenciáját.

Demszky Gábor ugyanakkor arra kérte a pártokat, hogy a város napi működésével kapcsolatos döntéseket felelős politikával segítsék a választásokig hátralévő időben - tették hozzá.
Az ötpárti egyeztetésen megállapodás született arról is, hogy a június 3-ai ülés után augusztus végén tartja következő rendes ülését a Fővárosi Közgyűlés, rendkívüli közgyűlést pedig csak különösen indokolt esetben tartanak - közölte a hivatal sajtóirodája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását