2020. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Kémiai kutatótábort indít az MTA

Aki kíváncsi, kémikus mottóval rendezi meg második alkalommal a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpontja (MTA KK) június 27-e és július 3-a között a nyári kutatótábort, amellyel a természettudományok iránt érdeklődő középiskolások pályaválasztását kívánják segíteni.
2010. június 22. kedd 18:19 - HírExtra
Mint a Kémiai Kutatóközpont közleménye kiemeli, az elmúlt évtizedben a természettudományok presztízse, az e területen továbbtanulni szándékozók száma aggasztó mértékben csökkent annak ellenére, hogy a munkaerőpiacon fokozott igény mutatkozik a műszaki és természettudományi végzettségű szakemberek iránt.

A kutatótáborban kísérletező kedvű 9-11. évfolyamos diákok vesznek részt, akik érdeklődnek a kémia, az őket körülvevő anyagi világ iránt. Az MTA KK felhívására 79 középiskolás küldött be magas színvonalú pályázatot, közülük a bírálóbizottság 23 diákot választott ki, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a kiírt témák valamelyikén dolgozzanak. Ezzel egyidejűleg 12 diák folytathatja a tavaly elkezdett kutatómunkáját. A témák között szerepel a víz szerkezete, az aranytartalmú óriásmolekulák, a mobiltelefonok elektrokatalizátorainak vizsgálta, valamint a borok élettanilag fontos összetevői. A diákok munkáját az adott terület elismert szakemberei segítik.

A táborban fővárosi, vidéki és határon túli fiatalok egyaránt részt vesznek. A diákok számára a tábor ingyenes, annak költségeit az intézet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében elnyert támogatásból fedezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását