2024. május 22. - Júlia, Rita

Furcsa kezdeményezések az árvízkárok helyreállítására

Több ezren lemondanának a tűzijátékról és az erre szánt összeggel támogatnák az árvízkárosultakat, mások a többi között jótékonysági hangversennyel és adománygyűjtő kártyák révén segítik a bajba jutottakat.
2010. június 22. kedd 17:17 - HírExtra
Az egyik legnépszerűbb közösségi portálon összegyűlt több ezer civil idén lemondana a tűzijáték élményéről, és kérik, hogy ebből az összegből az árvízkárosultakat támogassák - közölték a kezdeményezők az MTI-vel.

Jótékonysági hangversenyt rendeznek a felsőzsolcai árvízkárosultak javára vasárnap a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szabadtéri színpadán. Fellép a Kaláka, a Muzsikás, a Söndörgő és a Vujicsics együttes. A koncertre belépőjegyet nem árulnak, az önkéntes pénzadományokat a helyszínen gyűjtik, és az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a rászorulóknak - közölte Erlitz János, az intézmény kommunikációs referense.

Befejeződött az adománygyűjtés a borsodi családok megsegítésére a Pest Megyei Önkormányzat Hivatalában: egy hét alatt több kartonnyi ásványvíz és fertőtlenítőszer gyűlt össze, sokan hoztak ágyneműt, lisztet, cukrot, tésztát, konzerveket, de felmosó vödröket, naptejeket, szemeteszsákokat, gumikesztyűket, mosó- és mosogatószereket is leadtak. Ambrus András sajtófőnök tájékoztatása szerint az összegyűlt adományokat Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke adja majd át Ódor Ferencnek, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése elnökének.

Az összegyűlt árvízi adományok összegét folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők a Tesco honlapján: az adománygyűjtő kártyák révén egy hét alatt 17 millió forint gyűlt össze. A 200 forint névértékű adománygyűjtő kártyákkal bárki bármekkora összeggel segíthet a bajba jutottakon július végéig. A vásárlók adományait a Tesco a Vöröskereszten keresztül juttatja el a segítségre szorulóknak. Az áruház önmaga eddig közel 10 millió forint értékben adományozott alapvető élelmiszereket és tisztítószereket az árvízkárosultaknak - közölte Iglódi-Csató Judit kommunikációs igazgató az MTI-vel.

Mozdulj az árvízkárosultakért! címmel jótékonysági sportnapot tartanak vasárnap Székesfehérváron, az István Király Általános Iskola belső udvarán és a tornateremben. A programot jótékonysági futóverseny nyitja a palotavárosi tavak körül, de pingpongbajnokság, falmászó kalandpálya és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A segíteni szándékozók tombola megvásárlásával és jelképes összegű felajánlással támogathatják Fejér megye árvíz és vihar sújtotta területein élő családokat - olvasható a www.fehervarert.hu oldalon.

Tárgyi adományokat, egyebek mellett ruhaneműket, háztartási-, illetve elektromos gépeket, gyerekjátékokat gyűjtenek a METRO áruházakban június 30-ig, az összegyűlt eszközöket karitatív szervezet közreműködésével Felsőzsolcának ajánlják fel - tudatta Krubl Yvette kommunikációs menedzser. Korábban tíz tonna ARO száraztésztát juttatott el az edelényi árvízkárosultaknak a Füri Tésztaipari Kft. és a METRO Kereskedelmi Kft. Májusban a miskolci árvízi védekezésben szükséges eszközökkel, alapvető élelmiszerekkel segítették a helyi katasztrófavédelmi csapatot és a rászorulókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását