2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyitva van az ügyfélkapu, csak bújjatok rajta

Az MDF által kezdeményezett és az Országgyűlésben által hétfőn elfogadott, a közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvénymódosítás következtében egy-két év múlva a jelenlegi 650 ezerrel szemben az adófizető polgárok túlnyomó többségének lehet elektroni
2008. június 5. csütörtök 12:58 - Hírextra
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának Ügyfélközpontjában Pettkó András Herényi Károllyal, az MDF frakcióvezetőjével, Hock Zoltánnal, a párt elnökhelyettesével és Katona Kálmán választmányi elnökkel együtt regisztráltatta magát, vagyis kiváltotta az ügyfélkapu kulcsát.

Pettkó András elmondta: reményeik szerint Baja Ferenc a kormány témában illetékes államtitkára az elkövetkező időben bővíteni fogja a jelenleg 13 fajta, elektronikus úton intézhető hatósági ügyintézés számát.

A jelenlegi lehetőségek közül kiemelte: a netpolgárrá váló állampolgároknak nem kell személyesen befáradniuk a hivatalokba, ha meg akarják hosszabbítani útlevelüket, személyi igazolványukat vagy jogosítványukat, sőt, az illetékes hatóság értesíti őket elektronikus úton, ha hamarosan lejár valamelyik dokumentumuk.

Mint elhangzott, az állampolgárok az egészségügyi intézményekben is utánajárhatnak, milyen számlákat számoltak el nevükben az egészségbiztosítási pénztár felé.

Kérdésre válaszolva Pettkó András megfelelőnek ítélte az ügyfélkapuk technikai biztonságát, ami fontos az állampolgárok adatvédelme szempontjából. A képviselő kitért arra is, hogy a 21. század technológiája a polgárok kényelme mellett hozzájárul a pártja által képviselt korszerű konzervativizmus egyik alaptételéhez, az olcsóbb és hatékonyabb állam megvalósulásához.

"Mi tudunk jobbat a reformkapkodás, a bársonyos semmittevés és az állandó elutasítás politikájánál" - fogalmazott Pettkó András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását