2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány: önként lemondok a mentelmi jogomról, ha megvádolnak

Gyurcsány Ferenc önként lemond a mentelmi jogáról, ha megvádolják, hogy "vádlói, a politikai méregkeverők" szemébe nézhessen.
2010. június 21. hétfő 11:02 - HírExtra
A volt kormányfő hétfői blogbejegyzésében leszögezte, félreismerik, ha azt hiszik, hogy mentelmi joga mögé fog bújni.

Mint írta, ha a politikai küzdelmet bíróságon akarják lefolytatni, ő áll elébe. "Vádlott helyett vádlójuk leszek. Vádlója ennek a torz, erőszakos, megfélemlítésre játszó Fidesz-világnak. Leleplezője a kétszínűségnek, a megtévesztésnek, a hazugságnak" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc blogjában azt üzeni a Fidesz elnökének, Orbán Viktornak, hogy "ha harc, hát legyen harc". "Én nem fogok kitérni előle, de legyen annyira férfi, hogy ne a táskahordóit küldje rám. Ne legyen gyáva. Mert az nem csak neki szégyen, hanem az országnak is. Az tudniillik, hogy gyáva miniszterelnöke van" - írta.

Kitért arra: az elmúlt hetekben hevesen ostorozta az újonnan megválasztott miniszterelnök "adóhazugságát", mert a Fidesz egyetlen választási ígérete az azonnali és nagyarányú adócsökkentés volt, de a bejelentett egykulcsos adó nagyarányú adóemelés sok százezer embernek. "Átvertek bennünket, nem kicsit, nagyon. A politikai kritikára most sem válaszolnak, helyette börtönnel fenyegetőznek" - értékeli a volt miniszterelnök.

Az elmúlt hetekben több fideszes politikus is hangot adott azon véleményének, miszerint elképzelhető, hogy a volt kormányfőnek bíróság elé kell majd állnia. Kövér László választmányi elnök például a Magyar Hírlapnak azt mondta: szerinte nem férhet kétség ahhoz, hogy pártja hozzájárulna a volt miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben. "Meg merem kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia.

Legkevesebb azért, amit a balatonőszödi beszédében bevallott. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalták a 2006-os választásokat... és a 2006. őszi rendőrterror miatt is. ...Nagyon remélem, hogy az ehhez szükséges bizonyítékok is összegyűlnek" - mondta Kövér László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását