2024. április 27. - Zita

Költségvetési bukfenc

Az LMP véleménye szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén februárban is megbukik a költségvetés - írja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Vágó Gábor és Scheiring Gábor.
2012. február 24. péntek 11:59 - HírExtra
A két politikus úgy fogalmaz, hogy a kormány, "megijedve a Kohéziós Alap lehetséges zárolásától", arra utasította a minisztereket, hogy már ebben az évben százmilliárd forintos nagyságrendű zárolásokat hajtsanak végre és több százmilliárdos megtakarítást tervezzenek jövőre. Meglátásuk szerint ez azt jelenti, hogy az idei költségvetés "sem élt tovább, mint a tavalyi, amely szintén már februárban megbukott és módosításra szorult".

Közleményükben groteszknek nevezik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint "azért nem megszorítás vagy kiigazítás az intézkedés, mert csak ugyanazt csinálja, mint tavaly". A képviselők azt írják, hogy ez igaz is, mert az Orbán-kormány már 2011 februárjában "kénytelen volt kétszázötvenmilliárd forintot zárolni, amit szeptemberben újabb zárolások és megszorítások követtek".

A kettő között pedig júniusban gyakorlatilag egy pótköltségvetést fogadott el az Országgyűlés - áll a szövegben. Azt írják, már második éve nyilvánvaló, hogy a kormány és a Matolcsy György vezette gazdasági tárca "képtelen felnőni a feladathoz, ami egy éves költségvetés szakmailag tisztességes tervezését és végrehajtását jelenti".

Nehéz úgy fenntartható költségvetést csinálni, hogy a Fidesz ragaszkodik az egykulcsos adóhoz - fogalmaznak a politikusok, akik pártjuk nevében nyomatékosan felszólítják a kabinetet: "azonnal függessze fel a felső középosztály feltőkésítését", hogy finanszírozni tudja az iskolákat, a kórházakat a közlekedést és más, mindenki számára hasznos közszolgáltatásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kocsis.tamas
2012. március 19. 14:08

ELJÖTT A SZÁMON KÉRÉS FELELŐSSÉGRE VONÁS IDEJE

VÁLASZTÓ POLGÁR PETICIÓS LEVELE ÁPOLÁSI DÍJ ÜGY 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ LEGYEN.



ITT A IDŐ SZOCIÁLIS ÉS EMBERI JOGOM PETICIOS BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT STRASBOURG . JOGI ÜGY KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG MARKÓ UTCA .25 PANASZ LEVÉL.
ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY CZOMBA SÁNDOR ÉS FIDESZ-KDNP.ÁLLAM TITKÁRAIT. ERÖFORRÁS MISZTÉRIUM GAZDASÁGI MISZTÉRIUM. SZÁMÍTOK MTVA 1 ATV MTV 2 MÉDIA SEGÍTSÉGÉRE KÖSZÖNÖM. IS. MÉG MEG VÁROM SZABÓ MÁTÉ ombudsman PANASZ LEVELEM VÁLASZÁT

SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP MINISZTERI ÁLLAM TITKÁRI TEJES FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TESTÜLETE. SZÉGYENE MAGÁT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE KÉT ÉVE 2010. ÁPRILIS 25 ÉN TÖL SEMMIT NEM TETTEK CSONTIG HATOLÓ FÁJDALMAS BETEGEKÉRT...T ÉS AZOKÉRT A CSALÁD TAGOKÉRT AKIK 24 ÓRÁBA ÁPOLJÁK ŐKET OTTHONI LAKÁSUKBA A SZERETET CSALÁDBA AMI MÁS MINT EGY KÓRHÁZ PERSZE AZ UTÁN MIKOR A DR ÚR NŐ HAZA ENGEDI.HOGY OTTHONÁBA GYÓGYULJON TOVÁBB . ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP 1 MILLIÓ MUNKAHELY TEREMTÉSI PROGRAMOT ÍGÉRT AMI AZ IS MARAD EZEN VÁLTOZTATNI KELL. HOGY LEGYEN 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ A ÁPOLÁSI DÍJ DOLGOZHASSON 70 EZER EMBER 62EZER FT MINIMAL BÉRÉRT DE HOLNAP ELJÖN A IGAZSÁG PILLANATA.

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását