2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: Vaj van a MNV vezető füle mögött!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élére kinevezett Horváth Gergely annak a Betonút Rt-nek volt a vezetője, amelyet kartellezés miatt marasztaltak el - mondta Tukacs István szocialista képviselő szombaton az MTI-nek.
2010. június 12. szombat 19:17 - HírExtra
Pénteken jelentette be a szaktárca, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját nevezte ki az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére, ezzel egyidejűleg közös megegyezéssel megszüntette az MNV eddigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát.

Ezzel kapcsolatban az MSZP-frakció nevében Tukacs István arra emlékeztetett, hogy a Betonút Rt-t 2001-2002-es pályázati kiírások alapján a Gazdasági Versenyhivatal és a Fővárosi Bíróság vétkesnek találta kartellezés miatt.

"A Fidesz gyakorlattá teszi, hogy kecskére bízza a káposztát" - jegyezte meg a szocialista politikus.
Kérdésre válaszolva a parlament költségvetési bizottságának szocialista tagja hozzátette: Horváth Gergely 2004 és 2008 között volt a Betonút Rt. vezérigazgatója, 2001-2002-ben azonban még nem dolgozott ott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását