2024. március 29. - Auguszta

Három évet is kaphat a lézertollas férfi

Tetten érték és elfogták azt a férfit, aki lézertollal vakította el a landoló gépeket Ferihegyen - tudatta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közleményben szombaton az MTI-vel.
2010. június 12. szombat 11:52 - HírExtra
A fiatal férfi zöld színű lézertollat irányított a leszállni készülő utasszállító gépek felé, és így zavarta a pilótákat. A rendőrség a légiforgalmi irányítástól kapta a bejelentést, mely szerint ismeretlen helyről, az esti órákban lézerfénnyel zavarják a gépek biztonságos landolását, ezért tavaly ősszel közigazgatási hatósági eljárás keretében elkezdett vizsgálódni.

A nyomozók az adatgyűjtés és a pilóták elmondása alapján beazonosították a lehetséges helyszínt, ahonnan a "vakító" fény zavarta a leszállást.

Múlt héten újabb bejelentés érkezett, mely után a nyomozók tetten érték és elfogták a repülőtérhez közeli település vasútállomásán az elkövetőt egy fiatalkorú társaságban.

A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ezért a bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását