2024. május 3. - Tímea, Irma

Megakadt a Wieszt-ügy?

Az ügyészségre egyelőre nem érkeztek meg a Wieszt-ügy iratai, és a határozat sem arról, hogy a rendőrség áttette volna a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.
2010. június 10. csütörtök 12:18 - HírExtra
A Magyar Nemzet csütörtökön arról számolt be, hogy információja szerint átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya a Wieszt-ügyként ismert büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek, mivel felmerült, hogy hivatalos személy által elkövetett bűncselekményről van szó.

Az MTI elektronikus levélben érdeklődött a BRFK-n: valóban született-e határozat arról, hogy az ügyet átadták az ügyészségnek, ám a rendőrség azt írta, hogy a kérdésekre a Budapesti Nyomozó Ügyészség ad választ.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt közölte, hogy az ügyészségre egyelőre nem érkezett meg sem a rendőrség határozata az áttételről, sem az ügy iratai.

Június 10-e az ügyészek számára munkaszüneti nap, mivel ekkor ünneplik az ügyészség napját annak emlékére, hogy 1871. június 10-én hirdették ki az egységes, centrálisan felépített, a bíróságoktól független államügyészségről szóló törvényt. Ilyenkor az ügyészségeken csak ügyelet van.

A BRFK vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.

A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

Sajtóinformációk szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy ügyfelet. A felvételt a vállalkozó készítette. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó.

A csúszópénz elfogadásával megvádolt Wieszt János ártatlannak és egyben politikai áldozatnak tartja magát. Bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését, ám önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről nem mond le, mivel ezzel - szerinte - azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri a bűnösségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását