2024. május 6. - Ivett, Frida

Christina Aguilera Kovács Kati számát dolgozza fel!

Kovács Kati egyik dalát dolgozta fel kedden megjelent új albumán Christina Aguilera; az amerikai popénekesnő a Bionic című lemezén szereplő egyik számához, a Woohoo-hoz az Add már, Uram az esőt! című dalt használta fel alapnak.
2010. június 10. csütörtök 20:46 - HírExtra
Aguilera Nicki Minaj rapperrel közösen készítette a Woohoo című számot. A Bionic kísérőfüzetében a szám leírásánál feltüntették, hogy az Kovács Kati dalából tartalmaz részleteket. Az Add már, Uram az esőt! zenéjét Koncz Tibor, szövegét Szenes Iván írta - tájékoztatta a Sony Music csütörtökön az MTI-t.

A Woohoo című dalt Christina Aguilera mellett Jamal Jones, Ester Dean és Claude Kelly jegyzi szerzőként. Kovács Kati az ehhez felhasznált dallal, az Add már, Uram az esőt!-tel 1972-ben megnyerte a táncdalfesztivált. A dal kislemezen jelent meg abban az évben (B oldala az Aranyhídon mentem című szám volt); bemutatása idején hosszú forró, száraz idő után országos esőzés következett Magyarországon.

A dalt 1973-ban kiadták az egykori NDK-ban is Wind, komm, bring den Regen her címmel, volt egy csehszlovák feldolgozása (Marie Rottrová - On má) és a magyar énekesnő angol nyelven (The Wind Is Blowing West) is előadta. Magyarországi Kovács Kati-nagylemezen csupán az 1986-os Kívánságműsoron szerepel. A remek hangú énekesnő egy ideje a Qualitons zenekarral együtt lép fel, és repertoárjukban szerepel az Add már, Uram az esőt!.

A 29 éves Christina Aguilera az 1990-es évek végén és az elmúlt évtizedben szerepelt a slágerlisták élén. Az utóbbi években számos vetélytársa akadt, például Lady Gaga vagy Katy Perry. A Bionic az énekesnőnek 2006 óta az első, új számokat felvonultató lemeze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását