2024. május 4. - Mónika, Flórián

Óvszersegély

"Humanitárius" segítségben részesítik a rászorulókat az ukrajnai Donyecki terület egyik járásában: a nélkülözők azonban nem pénzt vagy élelmiszert, hanem gumióvszert kapnak.
2008. február 14. csütörtök 10:26 - Hírextra
A konsztantyinovszkiji járás vezetése minden, az anyagi javakban szűkölködő családnak harminc óvszert irányzott elő - olvasható a Korreszpondent.net című orosz nyelvű ukrán hírportálon.
A fogamzásgátlást (is) szolgáló segélytől a járási vezetőség paradox módon a születésszám növekedését várja. Az illetékesek szerint ugyanis a gumióvszer segít megelőzni a nemi úton terjedő betegségeket, így a nők nagyobb eséllyel őrizhetik meg egészségüket és válhatnak később anyává.
A hivatal megindokolta, hogy miért épp óvszerrel segítették ki a nélkülözőket. Meggyőződésük szerint a rászorulók kevéske pénzüket eléggé el nem ítélhető módon inkább élelmiszerre, mintsem "gumira" költik, így azzal kell őket ellátni, amiben leginkább szűkölködnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását