2024. április 26. - Ervin

Uniós megegyezés a szegénység elleni harcról

Megegyezés született hétfőn Luxembourgban az EU-országok szociálpolitikai kérdésekben illetékes miniszterei között arról, hogy az elkövetkező évtizedben legalább 20 millió fővel kell csökkenteni a nyomor veszélyének kitettek számát az unióban. Andor László, a foglalkoztatás és társadalmi összetartozás ügyeinek EU-biztosa nyilatkozatban üdvözölte, áttörésként értékelte a megállapodást.
2010. június 7. hétfő 19:11 - HírExtra
Felhívta a figyelmet arra, hogy Európának most először van konkrét, számszerűsített célkitűzése ezen a téren. Szerinte ez "erőteljes üzenet" Európa valódi elkötelezettségéről amellett, hogy látható eredményei legyenek az igazságosabb és befogadóbb kontinens megteremtésének.

A szegénység elleni harc csökkentésének számszerűsítése azon irányok egyike, amelyek mentén az unió meg akarja valósítani Európa 2020 elnevezésű, munkahelyteremtésre és gazdasági növekedésre irányuló fejlesztési stratégiáját. E stratégia az előző évtizedre érvényes "lisszaboni stratégia" helyére lép, és fő irányait várhatóan a június 17-i EU-csúcstalálkozón hagyják jóvá hivatalosan. Az egyes tagállamok ősszel teszik meg a maguk konkrét nemzeti vállalásait a közös célok elérése érdekében.

Más célirányokat - így például a foglalkoztatottak arányának növelését, a kutatásra fordított pénzek nagyságrendjét, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének mértékét - jóval egyszerűbb számszerűsíteni. A szegénység elleni küzdelem egzakt céljainak meghatározása több vitát váltott ki a tagállamok között.

"Ezekben a nehéz gazdasági időkben különösen fontos, hogy foglalkozzunk a legsérülékenyebbek igényeivel" - állapította meg Andor László, és kiemelte, hogy hozzá kell látni a gyermekszegénység gyökereinek kiirtásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását