2024. május 17. - Paszkál

Részt vesz-e az MSZP saját maga vizsgálatába?

Az MSZP továbbra sem ért egyet azzal, hogy országgyűlési szakbizottságoknak politikai vizsgálódásra albizottságokat kell létrehoznia; a szocialisták nem döntöttek még arról, hogy delegáljanak-e tagokat a kormányoldal által, az állandó bizottságokban létrehozandó, az előző nyolc év ügyeit vizsgáló albizottságokba.
2010. június 7. hétfő 19:20 - HírExtra
Harangozó Tamás, az alkotmányügyi bizottság szocialista tagja hétfőn azt mondta az MTI-nek: a bizottság ülésén az MSZP és az LMP nemmel szavazott a többség által elfogadott állásfoglalásra.

Eszerint az Országgyűlés bizottságai - kizáró jogszabályi rendelkezés hiányában - külön országgyűlési döntés nélkül is jogosultak vizsgálati tevékenységet folytatni. Ezért nincs akadálya annak, hogy az Országgyűlés állandó bizottsága létrehozzon vizsgálati feladatkörrel rendelkező albizottságot.

Harangozó Tamás leszögezte: nem a vizsgálatok, hanem annak módja ellen van kifogásuk. Ha konkrét ügyet akar kivizsgálni az Országgyűlés, annak megvan a házszabályban leírt módja - tette hozzá.

Rossz útja lesz a parlament jövőben működésének, ha a szakbizottsági munkába is bevonják a politikai acsarkodást, megosztást - rögzítette a szocialista politikus. Ezek a témák a vizsgálóbizottságok elé tartoznak - húzta alá Harangozó Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását