2024. április 29. - Péter

Árvíz: Borsodban négy települést zárt el a víz

Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, Sajógalgócra, Tornaszentandrásra, Tornabarakonyba és Hernádszentandrásra továbbra sem lehet bejutni személyautóval az árvíz miatt, illetve sok út sem járható még a megyében - tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyelete hétfőn az MTI-t.
2010. június 7. hétfő 09:52 - HírExtra
A Hernád-mentén Gesztelyen, Bőcsön, Kiskinizsen, Hernádkércsen, Felsődobszán, a Sajó mentén Ónodon, Sajópetriben és Felsőzsolcán a legnagyobb a gond, e helyeken sokadik napja, intenzíven védekeznek az ár ellen.

A közútkezelő társaság e településeket nem tekinti elzártnak, valamilyen módon, csónakkal, traktorral, katonai teherautókkal be lehet jutni. Azt ugyanakkor senkinek sem ajánlják, hogy személyautóval elinduljon.

A tájékoztatás szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei utak jelenlegi szűk keresztmetszete, valamint a terelő utak megnövekedett forgalma miatt a megyében lévő határátkelőhelyeken továbbra sem léphetnek be a 7,5 tonna összsúly feletti járművek. A kamionosoknak a somoskőújfalui, vagy a parassapusztai átkelőt javasolják.

A megyében a 3-as, a 27-es és a 37-es számú főközlekedési út egy részén továbbra sem lehet közlekedi, míg tucatnyinál is többre tehető azon alsóbbrendű utak száma, amelyeket lezártak a forgalom elől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását