2024. április 25. - Márk

Gusztos egyenlőbb, mint Bayer?

Bár hasonlóan kemény szavakat használt a veszprémi tragédia elkövetőiről szólva Gusztos Péter szabad demokrata képviselő, mint a Magyar Hírlapban megjelent publicisztikájában Bayer Zsolt közíró, a kormányszóvivő szerint ez nem lehet ok arra, hogy a szabad
2009. február 11. szerda 20:18 - Hírextra
A kormányszóvivőt annak kapcsán kereste meg szerdán az MTI, hogy a köztelevízióban megszólaló Gusztos Péter - aki később saját blogjában is közzétette a tévéfelvétel részleteit - úgy fogalmazott, hogy akik Veszprémben megkéselték a kézilabdázókat, "véglények", akiket "csak azért nem nevez állatiasnak, mert annál jobban tiszteli az állatokat".

A kormányszóvivő elmondta: azért nem reagálnak ugyanúgy Gusztos Péter szavaira, mint Bayer Zsolt publicisztikájára, mert a Magyar Hírlapra vonatkozó döntést nem egy puszta szó, hanem "a szélsőjobboldali ordas eszmék és azok terjesztése" váltotta ki, ezzel pedig az ellenzéki képviselőt nehezen lehetne megvádolni.

Budai Bernadett kormányszóvivő kedden közölte, hogy a miniszterelnök azt kéri: az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le előfizetéseiket, és ne hirdessenek, reklámozzanak a Magyar Hírlapban a napilapban előző nap megjelent Betelt a pohár című publicisztika miatt. Gyurcsány Ferenc egyben arra utasította Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást az írással kapcsolatban.

Az említett publicisztikában Bayer Zsolt főmunkatárs "gyilkos állatoknak" nevezte a vasárnap hajnali veszprémi késelés elkövetőit. "Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek" - írta, megtoldva azzal, hogy "sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget".

Stefka István, a napilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva alkotmányellenesnek, a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát sértő, a Rákosi- és a Kádár-rendszert idéző ellehetetlenítési kísérletnek nevezte a kormányszóvivői közleményben foglaltakat. Közölte: "száz százalékig Bayer Zsolt mögött állunk, semmi kivetnivalót nem találunk abban, amit leírt."

A Magyar Hírlap ellen a miniszterelnök által kezdeményezett bojkottról szóló kérdésre válaszolva szerdán Orbán Viktor azt mondta: értetlenül áll a "miniszterelnök időutazása előtt". Mint mondta, "dejá vu" érzése van, ha nem lett volna a közlemény alján a miniszterelnök neve, akkor azt hitte volna, hogy Grósz Károly adta azt ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását