2024. május 27. - Hella

Aki nem aggódik sem az euró, sem hazánk miatt

Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup elnöke vasárnap a TV5 Monde és Radio France Inter tévé- és rádiócsatornáknak adott interjúban alaptalannak minősítette az aggodalmakat egy görögországihoz hasonló magyar adósságválsággal kapcsolatban és kijelentette, hogy nem tartja aggasztónak az euró jelenlegi árfolyamát.
2010. június 6. vasárnap 17:49 - HírExtra
"A magyarországi helyzet egyáltalán nem aggaszt" - jelentette ki Jean-Claude Juncker.

Az utóbbi napokban magyarországi hírek terelték vissza a piacok figyelmét az euróövezeti adósságszolgálati válság kockázataira, arra a lehetséges veszélyre, hogy egyes euróövezeti országok után néhány euró-aspiráns ország ingatag pénzügyi helyzetére is fény derülhet.

A piacok ennek tulajdonítják az euró utóbbi napokban elszenvedett árfolyamvesztését, amely négyéves mélypontra szorította vissza az uniós közös deviza árfolyamát a dollárral szemben.

A magyar kormány a piacok megnyugtatására szombaton kifejezte elkötelezettségét a 3,8 százalékos idei GDP-arányos deficitcél tartására (a "valótlan" adatokat tartalmazó 2010-es költségvetés ellenére, akár szükségintézkedések árán is, és túlzásnak minősített minden olyan összevetést, amely magasabb kockázati felárral rendelkező országgal hasonlítja össze Magyarországot).

Juncker az euró árfolyamáról szólva kijelentette, hogy nem tartja aggasztónak annak jelenlegi szintjét, de megjegyezte, hogy meglepte az a gyorsaság, amivel az árfolyamvesztés bekövetkezett. Az euróvövezeti exportőrök egészen biztosan nyernek "az új egyensúlyi árfolyam" kialakulásán - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását