2024. május 13. - Szervác, Imola

Több pénz jut iskolafelújításra

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjaiban (ROP) öt területen történt forrásátcsoportosítás a 2009-2010. évi akciótervek kereteinek terhére - mondta Varju László, az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti
2008. október 7. kedd 15:18 - Hírextra
Példaként említette, hogy az önkormányzatok az iskolafelújításokra jelentős mennyiségű és forrásigényű pályázatokat adtak be, amelyek indokolták a forrásátcsoportosítást.

A tervek szerint 2007-2013. között 120 milliárd forint felhasználására van lehetőség iskolafelújításra a regionális operatív programokban; eddig a hét évre rendelkezésre álló keret 44,7 százalékára lehetett pályázni. Összességében 1.410 pályázat érkezett be iskolafelújításra, 360 milliárd forint igényt megjelölve.

Varju László kifejtette: az átcsoportosítás a regionális fejlesztési tanácsok (rft-k) kezdeményezésére indult meg, és a 2009-2010. évi akciótervek keretének előrehozatala történik új eljárás keretében.
Mint elmondta: a Dél-alföldi Operatív Program keretében önkormányzati és állami külterületi közutak fejlesztésénél alakult ki jelentős aránytalanság az igény és a lehetőség között, ezért vált szükségessé a forrásátcsoportosítás. A 4,7 milliárd forint lehetőségre 24 milliárd forint igény érkezett.

Az Észak-Magyarországi Operatív Programnál akadálymentesítés támogatására, az Észak-Alföldi Operatív Programban a 2000 alatti lakosú települések szennyvízgondjainak kezelésére alakult ki aránytalanság az igény és a lehetőség között. A Dél-Dunántúli Operatív Programban a települési bel- és külterületi vízrendezésre vonatkozó pályázat 625 millió forint keretére 3,5 milliárd forint igény jelentkezett. Itt 1 milliárd forint átcsoportosítására kerül sor.

Az iskolafelújításra átcsoportosított összegre vonatkozó kérdésre Varju László azt mondta, zajlik az előkészítés. A regionális fejlesztési tanácsok javaslataira a döntés a közeljövőben megszületik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását