2024. április 25. - Márk

BKV: az árvíz több járatot is érint

Korlátozások várhatóak a következő napokban Budapesten a Duna-parti tömegközlekedésben, a folyó magas vízszintje miatt; a BKV a szükséges intézkedéseket árvízvédelmi terve szerint hozza meg - közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.
2010. június 5. szombat 07:54 - HírExtra
A Duna-parti forgalom a vízszint és a helyszínen tapasztalható állapotok függvényében tartható fenn. A veszélyeztetett szakaszokon a következő intézkedésekre készülnek: a HÉV Batthyány tér - Margit híd alagúti szakaszában a forgalmat mindaddig fenntartják, amíg az alagút állapota ezt megengedi, illetve a vízszint a 800 centimétert nem éri el - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, ekkor azonban a forgalmat le kell állítaniuk, a HÉV szerelvények a Margit híd budai oldalán, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek majd ez esetben. Erre az intézkedésre az előrejelzések szerint vasárnap délután és hétfőn lesz szükség. A Batthyány téri aluljáró jelentős beázása esetén - amennyiben a víz lejuthat a metró területére - a 2-es metró Batthyány téri állomását le kell zárni, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak. Erre várhatóan nem lesz szükség a vízállás pénteki adatai szerint - olvasható.

A közlés szerint a 2-es villamos lánchídi aluljárója árvíz idején szintén veszélyeztetett terület. A pályát fokozottan figyelik, a vízszint emelkedésének függvényében intézkednek a forgalom leállásáról. Várhatóan vasárnap reggelre a vízállás meghaladja a 760 cm-t, ekkor a villamos közlekedést le kell állítani, az utasokat pótló buszok szállítják majd.

A Lánchíd budai oldala - a 18-as, 41-es villamosok vonala kevésbé veszélyeztetett, itt a támfalak magasabbak, és a vízelvezetés is jól működik, a forgalom leállításának kicsi a valószínűsége.
A Duna tetőzése az előrejelzések alapján 815 cm körül várható, és csak néhány napig tart - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását