2024. május 5. - Györgyi

Árvíz: Baranyában már nincs elszigetelt település

Már nincs elzárt település Baranyában; apadnak az elmúlt napokban megáradt patakok, vízfolyások - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem pénteken az MTI-t.
2010. június 4. péntek 20:44 - HírExtra
A közlés szerint az utolsó védekezések egyikeként Gilvánfán pénteken megemelték a két kilométer hosszú gátat, így már kilencezer homokzsákkal zárták el a víz útját. Szederkényben, ahol az elmúlt napokban a megáradt Karasica pusztított, még a helyi iskolát is elöntötte, kezd normalizálódni a helyzet. Ófalu is kiszabadult a víz fogságából, így már nincs elzárt település Baranyában. A megyében egyedül a pellérdi bekötőúton van teljes útzár vízátfolyás miatt.

Heid Petra, az Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense közölte: a Karasica Szederkényben és Villányban csütörtökön tetőzött, a felső szakaszon nagyon lassú apadás kezdődött meg. A Baranya-csatorna vízszintje is csökken. A Fekete-víz Csányoszró térségében tetőzött pénteken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását