2024. május 3. - Tímea, Irma

Ma választanak a XI. kerületben

Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója.
2008. január 27. vasárnap 08:55 - Hírextra
Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési választások idején, hat alkalommal közzéteszik az urnákhoz járultak számát.

A tavaly októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselő megüresedett mandátumáért négyen versengenek. A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultaknak legalább a fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatoknak több mint a felét. Érvénytelen vagy eredménytelen választás esetén a választás második fordulóját február 10-én tartják.

A XI. kerületnek azon a részén, ahol ez a választókerület elhelyezkedik, Gellért-hegyen és Szentimrevárosban, a szavazás befejezéséig kampánycsend van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását