2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tízezrek a temetésen

Gyászolók tízezrei búcsúztak csütörtökön Isztambulban a hétfői izraeli katonai akció halálos áldozataitól. A palesztin és török zászlókkal letakart koporsókat az isztambuli Fatih mecsetbe szállították, ahol gyászszertartás keretében vettek búcsút az aktivistáktól, akiket később szülővárosaikban helyeznek örök nyugalomra.
2010. június 3. csütörtök 20:32 - HírExtra
"Törökország soha nem fogja elfelejteni ezt a támadást, és az ország kapcsolata Izraellel soha többé nem lesz már olyan, mint ezelőtt - jelentette ki Abdullah Gül török államfő egy sajtótájékoztatón. - Izrael meg fogja látni, hogy történelmének egyik legnagyobb hibáját követte el."

Az elnök szerint az eset mély és soha nem gyógyuló sebet hagyott maga után a két ország kapcsolatában. A szertartáson többek között részt vett Taner Yildiz török energiaügyi miniszter, Isztambul polgármestere és az iráni főkonzul is.

Az Anadolu hírügynökség úgy tudja, golyó végzett az áldozatokkal, egyiküket közvetlen közelről lőtték le.

Törökország a támadás visszahívta nagykövetét, állami terrorizmusnak nyilvánította a katonai műveletet, és lemondott egy közös török-izraeli hadgyakorlatot. Ankara 1996 óta közeli szövetségese Izraelnek, viszonyuk a Gázai övezet elleni 2008-2009-es offenzívája után megromlott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását