2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"A Nyugat szemet huny a cionista bűntettek felett"

A cionisták a Sátán megtestesítői - jelentette ki Kartúmban Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök. Felhívta vendéglátói figyelmét arra is, hogy "számos nyugati hatalom, amely színleg a demokráciát és az emberi jogokat védi, szemet huny a cionisták bűntettei fel
2007. március 1. csütörtök 11:36 - Hírextra
 Az IRNA iráni hírügynökség jelentése szerint a kétnapos hivatalos szudáni látogatáson tartózkodó iráni elnök szerdán szudáni vallási vezetőkkel találkozva így vélekedett: "A cionista rezsimet a britek hozták létre, s az amerikaiak képezték ki, az ő támogatásukkal követ el bűntetteket a térségben. A cionista rezsim a hedonizmus jelképe és az elnyomó hatalmak lelkének megtestesülése." Ahmadinezsád hozzátette továbbá, hogy "a világ népei felébredtek, és gyűlölik az elnyomó hatalmakat".

Felhívta vendéglátói figyelmét arra is, hogy "számos nyugati hatalom, amely színleg a demokráciát és az emberi jogokat védi, szemet huny a cionisták bűntettei felett". Az iráni elnök nagy nemzetközi felzúdulást okozott annak többszöri kijelentésével, hogy a zsidó államot "le kell törölni a térképről". Még azt is javasolta, hogy Izraelt Németország és Ausztria fogadja be.

Ugyancsak többször kétségbe vonta a második világháború alatti holokauszt megtörténtét. Ezt a szellemet tükrözte az a decemberi teheráni konferencia is, amelyen részt vett számos holokausztrevizionista. Irán nem ismeri el Izrael létét, ugyanakkor támogatja a szélsőséges palesztin iszlám mozgalmakat. Teherán 2007-re 250 millió dolláros segélyt ígért a nemzetközi bojtott alatt álló Hamász-kormánynak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását