2024. május 3. - Tímea, Irma

Sarkozy offshore-botrányba keveredett?

A luxemburgi rendőrség gyanúja szerint Edouard Balladur egykori francia kormányfő 1995-ös elnökválasztási kampányának illegális finanszírozásához akkori pénzügyminisztere és kampányfőnöke - Nicolas Sarkozy jelenlegi államfő - közvetlen jóváhagyása és ellenőrzése mellett működtettek egy offshore céget Luxemburgban.
2010. június 2. szerda 20:15 - HírExtra
A Mediapart.fr hírportálon szerdán nyilvánosságra hozott jelentést párizsi bírók kérésére még januárban készítették a luxemburgi rendőrök.

Eszerint a francia hadügyminisztérium alá tartozó DCN (haditengerészeti építési igazgatóság) által - Sarkozy közvetlen felügyelete mellett - 1994-ben Heine elnevezéssel létrehozott cégen keresztül utaltak vissza jutalékot olyan fegyvereladási szerződésekért, amelyeket Balladur miniszterelnökként írt alá. Ennek az összegnek egy részét a gyanú szerint a francia elnökválasztási kampány finanszírozására használhatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását