2024. május 19. - Ivó, Milán

Obama fogadta az elnököt

Katonai tiszteletadás mellett fogadta szerdán a Fehér Háznál Barack Obama amerikai elnök kínai kollégáját, Hu Csin-taót.
2011. január 19. szerda 17:19 - HírExtra
A legmagasabb rangú vendégeknek kijáró 21 ágyúlövéssel és a két himnusz elhangzásával megkezdődött a kedden Washingtonba érkezett kínai elnök hivatalos állami látogatása.

A felek amerikai források szerint a nap folyamán bejelentik, hogy egy, a nukleáris biztonságnak szentelt közös oktatóközpontot hoznak létre Kínában. Obama a szertartáson elmondott beszédében üdvözölte Kína felemelkedését és hangsúlyozta, hogy az együttműködés mindkét ország felvirágzását és biztonságát szolgálja.

Az Ovális Irodában lefolytatott, a kérdések széles körét a védelemtől a kereskedelemig felölelő tárgyalások után a két elnök közös sajtótájékoztatót tart, amelyen a várakozások szerint Hu Csin-taónak az emberi jogok helyzetére vonatkozó kérdésekre is válaszolnia kell majd. Délután Hu és Obama amerikai és kínai üzletemberekkel találkozik.

A The Washington Post értesülése szerint a gazdasági kérdések közül amerikai részről a jüan árfolyamának liberalizálása helyett a kínai piacok megnyitásának követelésére helyezik a fő hangsúlyt.

Hu Csin-tao négynapos hivatalos állami látogatásának utolsó két napját Chicagóban tölti majd, ahol várhatóan új kínai beruházásokról tesz majd bejelentést.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását