2024. május 28. - Emil, Csanád

Demszky: nem hozunk a cikluson túlmutató döntéseket

A főváros októberben leköszönő vezetése a következő hónapokban nem kíván olyan hosszú távú elköteleződéseket tenni, amelyek korlátoznák a következő városvezetés döntéshozatalát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.
2010. június 1. kedd 21:10 - HírExtra
A közlemény szerint Demszky Gábor főpolgármester kedden, ötpárti egyeztetésen kifejtette, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek a következő hónapokban - a már zajló beruházások felügyelete és ütemezése mellett - csak a folyamatban lévő uniós pályázatok kapcsán kell döntéseket hoznia, hiszen ezek határideje nem illeszkedik a ciklus befejezéséhez. Ezekben az ügyekben a főváros vezetése arra törekszik, hogy a szükséges döntéseket az ellenzéki frakciók támogatása mellett hozza meg a Közgyűlés - írta hivatal sajtóirodája.

Mint hozzátették, a későbbiekben indítandó további uniós fejlesztések 90 százalékát korábban az ellenzék is támogatta, de ha az új városirányítás mégis változtatni akar a programokon, megteheti.
A keddi ötpárti egyeztetést a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén várható napirend és az önkormányzati ciklusban hátralévő egyes fontos testületi döntések kapcsán tartották. A tanácskozáson minden fővárosi frakció képviseltette magát - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülésén 109 napirendi pontról kell döntenie a képviselőknek, köztük a parkolási rendelet módosításáról, amelyet a parlament által kedden elfogadott új törvényekhez kíván igazítani a főváros vezetése. Ezeken túl a következő időszakban az önkormányzatnak egyebek mellett egészségügyi műszerek beszerzéséről, iskolaigazgatók megbízásáról, intézmények működését lehetővé tévő beszámolók elfogadásáról kell döntenie - közölte a sajtóiroda.

A főpolgármester bízik abban, hogy a már érezhetően megkezdődött önkormányzati választási kampány nem bénítja meg a testületi döntéshozatalt, hiszen a főváros zavartalan működése minden politikai erő érdeke - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását