2024. április 25. - Márk

Sok műszaki állás lesz

A Mercedes gyár felépítése után nagy számban lesz szükség általános műszaki végzettségű szakemberre, ezért biztos munkalehetőség kínálkozik azoknak, akik ilyen irányú képzésre jelentkeznek a Kecskeméti Főiskolán - közölte Kecskemét alpolgármestere a helyi
2008. július 29. kedd 19:00 - Hírextra
Nemcsak a Mercedes felépülő gyárában lesz szükség felsőfokú és középfokú műszaki végzettségű szakemberre, hanem a már Kecskeméten működő vállalkozások és beszállítói kör is munkalehetőséget fog jelenteni - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, akit a város közgyűlése a Mercedes-projekt lebonyolításával bízott meg.

Az alpolgármester utalt arra: pótfelvételi keretében lehetőség van még jelentkezni a Kecskeméti Műszaki Főiskola különböző fakultásaira.

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta: a gyárban a tervek szerint 2.500 ember fog dolgozni, de a beszállítói kör a régióban legalább további ötezer, műszaki végzettségű szakembernek biztosít álláslehetőséget.

Kuti István, a Kecskeméti Főiskola rektorhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a főiskolai képzés rugalmasan tud reagálni a piaci kihívásokra, jelen esetben a Mercedes-projekthez szükséges munkaerő biztosításának igényére.

Beszámolt arról, hogy Daimler Benz humánerőforrás-igazgatóságának munkacsoportja már a második napja ismerkedik a főiskolával, a különböző karokon folyó képzéssel.

Kuti István bejelentette: a Kecskeméti Főiskola megállapodást kötött a Budapesti Műszaki Egyetem közlekedésmérnöki karával, melynek értelmében jármű és mobilgép szakirányú továbbképzés indul a kihelyezett tagozaton 2009. februártól, keresztféléves rendszerben.

Székely Péter, a Szolnoki Főiskola rektora kiemelte: a kecskeméti és a szolnoki felsőfokú oktatási intézmény már évek óta összehangolja képzését, így a Daimler Benz számára szükséges munkaerő képzésébe is be fognak kapcsolódni.

"A térség felsőoktatása szolgáltatói szemlélettel áll a hazai és külföldi vállalkozások elé, hogy képzését a keresletnek megfelelően fejlessze" - mondta a szolnoki felsőfokú intézmény rektora.
A sajtótájékoztatón megfigyelőként részt vett a Daimler Benz konszern humánerőforrás-igazgatóságának munkacsoportja, de nyilatkozni csak a szerződés augusztusi aláírása után fognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását