2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átadták az idei Dömötör-díjakat

Décsy Györgyi operaénekes, primadonna a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja érdemelte ki az életmű kategóriában a Dömötör-díjat; a szegedi teátrumba járó közönség tizenkettedik alkalommal választhatott a társulat, illetve egy nyolctagú kuratórium által ajánlott jelöltek közül több kategóriában.
2010. május 31. hétfő 08:35 - HírExtra
Elekes Zoltán, az elismerés megálmodója az MTI-nek elmondta: a legjobb színész és színésznő, a legjobb férfi és női mellékszereplő, a legjobb operaénekes és operaénekesnő kategória jelöltjeit a társulat választotta ki. További kategóriák jelöltjeiről a kuratórium döntött.

Ez alapján az év színésze Borovics Tamás lett, a Bolha a fülbe című előadásban Poche megformálásáért; míg a legjobb színésznőnek Szilágyi Annamáriát választották Fjokla Ivanovna, házasságszerzőnő szerepéért a Háztűznézőben.

A legjobb operaénekes a Bohéméletben Rodolfót alakító László Boldizsár lett, míg a legjobb operaénekesnői címet Kónya Krisztina érdemelte ki, aki ugyanebben az előadásban Mimit alakította.

A legjobb táncosnak Czár Gergelyt választották a Homo Hungaricusban nyújtott alakításáért, a legjobb rendező pedig a Liliom színpadra állítója, Keresztes Attila lett.

A legjobb díszlettervező címet Kentaur kapta, a Faust elkárhozása színpadképéért. A legjobb jelmezeket az Aranycsapatban láthatta a közönség Papp Janótól.

A férfi mellékszereplők közül Gömöri Krisztián kapta az elismerést a Bolha a fülbe című darabban nyújtott alakításáért. A díj női kategóriájában Csorba Kata győzedelmeskedett az Aranycsapatban megszemélyesített Winkler Mari alakjáért. A legjobb háttérmunkás díját a színház művészei és dolgozói Szabó Orsolya rendezőasszisztensnek ítélték oda.

A szombati gálán városi gyűjtés indult a 360 lakosú Hernádkécs település megsegítésére, melyet május 16-án majdnem elmosott a Hernád. A helyszínen több százezer forint gyűlt össze- mondta el Elekes Zoltán. Hozzátette: a gyűjtőurna hétfőtől a szegedi Nemzeti Színház jegypénztárában várja a szegedi forintokat, emellett egy bankszámlára is lehet utalni június 15-ig. Az ünnepségen Botka László Szeged polgármestere bejelentette, hogy a szegediek által összegyűjtött pénzt a város megduplázza - tette hozzá a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását