2024. május 3. - Tímea, Irma

Hubay Jenő emlékhangverseny

Hubay Jenő születésének 150. évfordulóján, hétfőn emlékhangversenyt tartanak Budapesten, a Régi Zeneakadémia Liszt Ferenc Kamaratermében; a koncertet tárlatvezetés követi a Liszt Ferenc Emlékmúzeum "Hubay Jenő és Liszt Zeneakadémiája" című időszakos kiáll
2008. szeptember 12. péntek 12:18 - Hírextra
Az emlékhangverseny első felében a 150 éve, 1858. szeptember 15-én született Hubay Jenő, a Zeneakadémia egykori főigazgatója művei, majd a kortársak, Henri Vieuxtemps és Goldmark Károly szerzeményei, a tanár- és zenésztárs Popper Dávid és a híres tanítványok, Vecsey Ferenc és Zsolt Nándor művei hangzanak el.

Ezt követően felcsendül Hubay Jenő világhírű hegedűvirtuóz néhány népszerű zeneműve is, így egyebek mellett a Hullámzó Balaton, a Preghiera (Ima) és a Carmen fantázia is.

A koncerten közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai, Perényi Eszter hegedűn, Gyökér Gabriella és Harsányi Sarolta zongorán játszik; az egyetem hallgatói közül Szabó Alíz és Kruppa Bálint hegedű előkészítősök, Molnár Boglárka és Laskay Zsuzsa a hegedű tanszak harmadéves, Banda Ádám negyed évfolyamos valamint Wagner Adrien ének szakos hallgatók lépnek fel az esten.

A hangverseny után a Liszt Ferenc Emlékmúzeum "Hubay Jenő és Liszt Zeneakadémiája" című időszakos kiállításán tart tárlatvezetést Gombos László zenetörténész, a kiállítás főrendezője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását