2024. április 29. - Péter

Díjnyertes hangok

Operaelőadások öt ország együttműködésével, köztük Alföldi Róbert New York-ban méltatott rendezése is látható az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval című esemény keretében. Az előadások között több magyarországi ősbemutató is szerepel, a versen
2008. november 2. vasárnap 12:07 - Hírextra
November 3-án és 4-én a házigazda Szegedi Nemzeti Színház a német Michael Sturm rendezésében viszi színre Frencesco Cilea: Adriana Lecouvreur című operáját. November 6-án és 7-én egy ősbemutatót láthat a szegedi közönség; Michael Kunze és Gershon Kingsley Raoul című darabja a 2. világháború alatt Budapesten zsidókat mentő Raoul Wallenberg életét dolgozza fel. A darabot a német Theater Bremen művészei adják elő.

Alföldi Róbert rendezésében november 9-én és 10-én látható Robert Ward: A salemi boszorkányok című operája - ez egyben a darab európai bemutatója. Az Arthur Miller drámáján alapuló darab a New York-i Dicapo Opera közreműködésével került színre, és szeptemberi bemutatóját az amerikai lapok kedvező kritikával fogadták.

Szintén először játsszák Magyarországon november 12-én és 13-án Benjaim Britten Lukrécia meggyalázása című dalszínházi művét. A darabot Telihay Péter rendezésében a gdanski Balti Opera mutatja be. Az utolsó előadás szintén egy magyarországi ősbemutató; a Heinrich Marschner: A Vámpír című operáját Balázs Zoltán rendezte a Rennes-i Opera produkciójában.

A 18 fős szegedi döntőbe két magyar operaénekes is bejutott. A Szegedi Nemzeti Színház produkciójában Bódi Marianna énekli Princesse szerepét, míg a brémai együttes előadásában Serge-t Beöthy-Kiss László alakítja.

A döntőt záró gálaesten, november 17-én adják át a legjobb női, illetve férfi előadó díjat, de a szervezők számítanak a közönség szavazataira is; a nézők a legjobb előadóra és a legjobb produkcióra adhatják le voksaikat.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását