2024. április 29. - Péter

Nyári Színházi Fesztivál Székesfehérváron

Nyolc produkciót - hét vendégjátékot és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Mozart operagáláját láthatja-hallhatja a közönség június 16-tól július 6-ig a székesfehérvári Nyári Színházi Fesztiválon.
2010. május 30. vasárnap 18:30 - HírExtra
A repertoár változatos: operától az abszurd humorig és táncjátékig terjed. Az előadásokat két helyszínen, a Vörösmarty Színházban, illetve szabadtéren, a Pelikán udvarban tartják majd.

A programról Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta: június 16-án a Pelikán udvarban a L'art Pour L'art Társulat Best off című produkciójának bemutatásával kezdődik a fesztivál, az abszurd humor jelesei, Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni előadásában.

Június 22-23-án ugyancsak a Pelikán udvarban a veszprémi Petőfi Színház társulata a Csizmás Kandúr című mesejátékkal várja a legifjabb nézőket, július 2-án pedig Willy Russel Shirley Valentina című komédiáját adják elő a József Attila Színház művészei.

A nagy színházban június 17-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház előadásában Gádor Béla és Tasnádi István Othello Gyulaházán című vígjátékát láthatja a publikum, június 24-én pedig a budapesti Karinthy Színpad mutatja be Jean Piret Őrült nők ketrece című komédiáját.

Az ExperiDance Tánctársulat Boldogság 69:09 című táncjátékát június 26-án láthatja a közönség, Szergej Medvegyev Fodrásznő című színművét pedig június 30-án mutatja be a debreceni Csokonai Színház csapata.

Július 6-án a Székesfehérvári Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában Kertesi Ingrid, Meláth Andrea, Mukk József és Jeki László közreműködésével Mozart operagálát tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását