2024. április 20. - Tivadar

A legspontánabb csaj és a nyaralás

A Zanzibár énekesnőjét, Terecskei Ritát eredetileg nyaralásról kérdeztük , de azt is megtudtuk tőle, hogy gőzerővel készül a legújabb albuma. És mit akar a nagy színes halakkal?
2010. május 30. vasárnap 16:22 - Győry S. József
Merre tervezed az idei nyaralásodat?

Igazából még semmilyen konkrét út nincs lefixálva, de tervbe van véve egy egyiptomi út, ugyanis a Vörös tengert nagyon szeretném megnézni. Remélem, hogy idén összejön, de úgy azt hiszem, ebből inkább jövőre lesz valami - elég sokat fogunk utazgatni a nyáron, emiatt nem nagyon tudok szabadidőt szánni az útra. Határon belüli egy-két napos pihenés, vagy egy Horvátországi út jöhet még szóba, ahol tavaly és tavalyelőtt is voltam.

Miért Horvátország? Közel van?

Igen, persze. Az ember fogja a csomagját, beül a kocsijába, és igazából ennyi. Volt olyan eset, hogy a zenekarral ültünk egy szórakozóhelyen, és gondolkoztunk, hogy mit kellene csinálnunk. Nagyon unatkoztunk. Miki a basszusgitárosunk csak úgy spontán felvetette, hogy menjünk Riminibe: erre mondtuk, hogy oké, benne vagyunk.

Összepakoltunk, elmentünk egy bevásárlóközpontba, vettünk egy sátrat, hálózsákokat, egy csomó kaját, beültünk a kocsiba, és tényleg elmentünk Riminibe. (Olaszország tengerpartján fekvő, gyönyörű üdülőváros - szerk.) Nálunk ezek a dolgok ennyire spontán jönnek, ugyanis lehetetlen előre betervezni a nyaralást: a zenélés miatt nem tudnánk úgy megoldani a dolgot, hogy nyolcadikától tizenkettedikéig ráérünk, most menjünk akkor.

Említetted Egyiptomot is. Mennyire vonz a kultúrája, a történelme?

Ahogy kezdődött
1999. január 2-án alakult meg három másik ceglédi együttes – az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence – néhány tagjából (Sidlovics Gábor József (Sidi), Nagy Gábor (Gabszi), Steklács Miklós (MikC) és Kovács András Donát (Doni)) akkor még énekest keresve. 1999 január 1-én az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a szilveszteri buliból hazatartó autó utasait, Sidit, Gabszit, MikC-t és Donit. Rita elengedte a fiúkat, ezért (akkor persze még csak viccből) énekesnőjükké fogadták. Másnap este egy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátták Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnőivel,  és egy Janis Joplin-dalt énekelt. Ekkor a fiúk úgy döntöttek, hogy Ritát tényleg felkérik arra, hogy a Zanzibár énekesnője legyen. Kapott egy Kimnowak kazettát, amiről két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án a mai öt tag elkezdte egy ceglédi próbateremben az első dalok gyakorlását.
Egyiptom kultúrája bevallom, nem igazán érdekel, a piramisok sem nagyon. Persze ha már ott vagyok, akkor megnézem őket, de mint említettem, engem kifejezetten a Vörös tenger vonz, amit még nem láttam, és nagyon szeretnék nagy, színes halakat látni.

Reméled, hogy szétnyílik a Vörös tenger?

Beleugrok, és nagyon remélem, hogy nem nyílik szét, mert akkor nagyon rosszul járok. (Nevet)

Hogyan töltöd az idődet nyaralás alatt?

A szituáció szüli, hogy mire van lehetőségem, illetve mennyire vagyok csúcsponton energiaszintileg. Én nem vagyok a korán kelő típus, nem azért megyek a tengerpartra, hogy hajnalok hajnalán futkározzak. Én azért megyek, hogy lássam a világot, és pihenjek.

Melyik volt a legkedvesebb nyaralásod?

Igazából elég sok kellemes nyaralásom volt, gyakorlatilag az összes jól sikerült, nem nagyon tudnék egyet sem kiemelni. Ha az ember nyaralni megy, akkor érezze jól magát, nekem ez eddig mindig sikerült.

Ez így van. És valami negatívum?


Igazából nem vagyok nagyigényű. Volt már olyan, hogy más azt mondta volna egy szállásra, hogy fúj, ide nem megyek be! Én úgy voltam vele, hogy ugyan, hagyjad már! Elfekszünk, nyaralunk, az a lényeg hogy tengerpart, homok legyen, sok finom ital, jobbnál jobb kaják, érdekes emberek.

Mi a helyzet a Zanzibár háza táján?


Nálunk úgy működik a dolog, hogy elkészítjük a demókat, Sidi vagy Miki kis házi stúdiójában felénekelünk, feljátsszunk ezt-azt, aztán a próbateremben kiválogatjuk azokat a számokat, amelyek megfelelőek. Most éppen a demónál tartunk, de gőzerővel készítjük az új albumunkat, amely nem valószínű, hogy ősszel megjelenik, de még ez sem kizárt. Ez a munka tempójától függ. Úgy gondolom, hogy jövő tavasszal jelenik meg az új Zanzibár album.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását