2024. május 10. - Ármin, Pálma

Biciklizés közben hozza döntéseit a miniszterelnök

"Életem fontos döntéseit kerékpározás közben hozom" - jelentette ki Romano Prodi. Az olasz kormányfő a City című milánói napilapnak nyilatkozott a helyi kerékpárvásár kapcsán. Prodi elmondta, hogy első biciklijét még szüleitől kapta, később azonban eljuto
2007. október 31. szerda 11:17 - Hírextra

"Volt egy időmérős Reggio-Casina hegyiverseny, ahol 12. vagy 13. lettem. Erre azért is nagyon emlékszem, mert a győztes egy fiatal tehetség, bizonyos Vittorio Adorni volt." Adorni később az olasz profi kerékpározás egyik legendája lett, 1965-ben azóta sem látott előnnyel nyerte az olasz körversenyt, a Giro d,Italiát, 12 szakaszon át viselve a "rózsaszínű trikót".

Az Olaszországban "Professzornak" nevezett politikus számára azonban nem a győzelem, hanem maga a "tekerés" a fontos. "A bicikli fogalmához számomra két nagyon emberi dolog kötődik: a szabadság és az erőfeszítés. Ezenkívül remek lehetőség a koncentrálásra. Az életem legfontosabb, szakmai és egyéb döntései hosszú kerékpározások során születtek." De Prodi másra is felhívja a figyelmet: "Nagyon fontos, hogy az ember úrrá legyen a fáradtságon, hogy pedálozás közben ne +blokkoljon+ le, és ez nagyon hasznos az élet más területein is".

Természetesen szóba került a beszélgetésben a sportban elharapózott dopping is, amely alaposan rányomta a bélyegét az elmúlt Girók, Tour de France-ok és más nagy versenyek légkörére. Prodi úgy véli, hogy nagyon fontos a szigorú és hatékony ellenőrzés, de a legfontosabb a nevelés, az edzők, nevelők felelőssége. "Annak a felnőttnek, aki egy fiatal csapatot irányít, egyértelműen közvetítenie kell az üzenetet: a dopping tévút minden szinten. Csak így elképzelhető a jövő, különben a kerékpársportnak vége" - figyelmeztetett az olasz miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását