2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Javuló belvízhelyzet

A beregi belvízvédelmi szakaszon már megszüntették, a Tisza egy szakaszán pedig a hétvégén vonhatják vissza az árvízvédelmi készültséget - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese szombaton az MTI-vel.
2010. május 29. szombat 11:10 - HírExtra
A Tisza-Bodrog torkolattól Nagyhalászig tartó csaknem 40 kilométeres töltésszakaszon van még érvényben az elsőfokú riasztás. Az apadás ütemét figyelembe véve vasárnapra várható ennek megszüntetése - mondta Dajka István.

Hozzátette: a Kraszna hazai szakaszán elsőfokú riasztási szint mellett folytatódott a lassú apadás. A Lónyay-főcsatorna alsó, torkolati szakaszán első-, e fölött azonban még mindig másodfokú a készültség. A vízfolyás töltései mentén 9 kilométer hosszan szivárgást észleltek, ezeket a helyeket a vízügyi dolgozók fokozottan figyelik.

Dajka István tájékoztatása szerint az igazgatóság jelenleg hat belvízvédelmi szakaszon védekezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Péntek este a Beregben megszüntették a belvízvédelmi készültséget, s az elöntött területek kiterjedése is csökkent, körülbelül 14.700 hektárt borít belvíz.
A védelemvezető-helyettes hozzáfűzte: a következő három napban 30-38 milliméter csapadék várható, ez a folyók áradását, a belvízhelyzet romlását okozhatja a Felső-Tiszán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását