2024. május 2. - Zsigmond

Újabb lepedőt húznának Mesterházyra

M. Ernőt újabb bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják a BKV ügyében folyó nyomozás legújabb fejleményei szerint - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t. Egyúttal indítványozta előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.
2010. május 28. péntek 15:33 - HírExtra
M. Ernő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy - a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére - a társaság vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit arra utasította, hogy a BKV Zrt. takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft.-vel kössék meg. A cég azonban nem volt képes az összes munkát egyedül elvégezni, ezért a cég képviselője konzorciumi szerződést kötött a BKV Zrt.-nél már hosszabb ideje takarítást végző céggel. Így a BKV egyes üzemi területein a takarítási munkákat 2008. végétől kezdődően gazdaságilag indokolatlanul magasabb áron végezték el - írták közleményben.

A nyomozók megalapozott gyanúja szerint ezt a bűncselekményt M. Ernő bűnszervezetben követte el. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt múlt péntek óta folyamatban lévő büntető ügyben csütörtökön hallgatta ki a nyomozó hatóság M. Ernőt.

M. Ernő érdemi vallomásában tagadta a bűnösségét és panaszt jelentett be a gyanúsítással szemben. A Központi Nyomozó Főügyészség - az eljárás újabb adataira is figyelemmel pénteken indítványozta M. Ernő előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.

Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadót február 5-én helyezték előzetes letartóztatásba a BKV ügyében folyó eljárás során. A rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. A volt tanácsadó előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását