2024. március 29. - Auguszta

Pintér: csendőrség nem!

Nem csendőrségpárti, hanem egységes rendőrségpárti vagyok - mondta Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában Budapesten csütörtökön.
2010. május 27. csütörtök 19:19 - HírExtra
A jelölttől azt kérdezték, mi a véleménye a Jobbik programjában szereplő csendőrségről. A belügyi tárca várományosa kijelentette: a csendőrség katonai szervezet volt eredetileg. Egész Európában elterjedt, és többségüket az országok beolvasztották a rendőrségbe, mivel a csendőrségre, mint katonai szervezetre már nincs szükség. Máshol pedig a honvédelmi miniszter hatásköréből a csendőrséget áttették a rendőrség hatáskörébe.

Nem indokolt a jelenlegi közállapotokban, hogy honvédelem, katonaság irányítson ilyen rendvédelmi területeket - jelentette ki. Mint mondta, "a magyar rendőrség alkalmas szervezetileg, felkészült vezetőivel, hogy a közrendet és közbiztonságot Magyarországon garantálja".

Kijelentette: amellett, hogy a rendőrség alkalmas szervezet a közrend, közbiztonság garantálására, egy egységes, ilyen jellegű szervezetet működtetni olcsóbb, gazdaságosabb és hatékonyabb is, mintha két különálló szervezet jönne létre.

Azt gondolom, ma senki nem gondolja Magyarországon, hogy a honvédelemnek lehetőséget kell biztosítani a közrend és közbiztonság fenntartásában - szögezte le. "Én nem vagyok csendőrségpárti, én egységes rendőrségpárti vagyok" - jelentette ki, hozzátéve, hogy az önkormányzati rendőrséget sem támogatja a jelenlegi társadalmi viszonyok között, mivel azzal ugyancsak egy szétaprózott rendőrség járna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását