2024. május 3. - Tímea, Irma

Herényi Károly: a jövő érdekében össze kell fogni

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője szerdán Makón, a párt helyi szervezetének augusztus 20-i ünnepségén.
2008. augusztus 20. szerda 21:40 - Hírextra
A politikus elmondta: a Szent István-i teendő korunkban az, hogy hagyományainkat megőrizve legyünk tagjai az Európai Uniónak, s ezzel gyarapíthatjuk annak értékeit, hisz csak egy erős, összetartó, identitását is megőrző nemzet őrizheti meg saját magát, és csak annak van esélye a sikerre. A cél az, hogy méltó utódai legyünk a Szent István által alkotott országnak.

A mai politikai életre vetítve az összefogásnak abban is meg kell mutatkoznia, hogy a demokráciát ne csak négy évekre értelmezzük - hangsúlyozta a frakcióvezető. Ez annyit jelent, hogy vannak kérdések, melyekben a politika fölé kell emelkedni, és össze kell fogni.

Az ellenzék most többségben van, és ha összefog, annak például adó-, oktatási-, egészségügyi reform lehet az eredménye; ha ez nem történik meg, és folytatódik a jelenlegi kormány eddigi tevékenysége, akkor azonban készülhetünk egy előre hozott választásra - tette hozzá.

Herényi Károly hangsúlyozta: ha ez megtörténik, a választás után azon kell dolgozni, hogy az ország az európai nemzetek sorában arra a helyre jusson, melyet szorgalma és tehetsége alapján megérdemel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását