2024. március 29. - Auguszta

BKV-ügy: a volt jogi igazgatót újabb bűncselekménnyel gyanúsítják

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítja a rendőrség Sz. Györgyöt, a BKV volt jogi igazgatóját, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.
2010. május 27. csütörtök 10:37 - HírExtra
A jelenleg is folyamatban lévő nyomozati eljárások során a reptéri rendőrség bizonyítékokat talált arra vonatkozólag, hogy a volt jogi igazgató "némi kenőpénz fejében" jóval áron alul jutott egy budai ingatlanhoz.

Az ingatlan értéke közel 120 millió forint, a volt jogi igazgató azonban 60 millió forintért jutott hozzá egy országos kereskedelmi bank és egy adás-vétellel foglalkozó ingatlaniroda vezetőjének megvesztegetése útján.

A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a mind a pénzintézet, mind az országos hálózattal bíró ingatlaniroda egyik fiókjának vezetőjét. Jelenleg vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük - olvasható a közleményben.

A volt jogi igazgató esetében, aki ellen így már összesen hat bűncselekmény miatt folyik eljárás, akár három évig terjedő büntetési tétel róható ki, míg a két újabb gyanúsított esetében kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A két gyanúsított szabadlábon védekezhet - áll a közleményben.

A BKV-s vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását