2024. április 28. - Valéria

Rossz a vezetékrendszer, rövidebb koriszezon

A múlt évvel ellentétben idén nem november elején, hanem csak 21-én nyit, és várhatóan két héttel korábban, február közepén zár a városligeti műjégpálya - tudta meg az MTI pénteken önkormányzati forrásokból.
2008. november 7. péntek 17:10 - Hírextra
Hardy Róbert (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés sport albizottságának elnöke megerősítette a rövidebb szezonról szóló értesülést: a döntést a jégpálya alatt húzódó vezetékrendszer jelentős korrodálódásával, esetenként szitaszerű helyzetével indokolta.


Emlékeztetett rá, hogy már tavaly is egyharmaddal csökkenteni kellett a jégfelületet a csőrendszer elhasználódása miatt. Közölte azt is, hogy a városvezetés szorgalmazására idén kompromisszumos megoldásként döntöttek arról, hogy a jelenlegi műszaki feltételek között is kinyitnak.

Az elnök tájékoztatása szerint jövőre megkezdődhet a műjégpálya rekonstrukciójának 4,6 milliárd forintos következő üteme. Ezáltal 2010 nyarától ismét lehet majd csónakázni a tavon, télen pedig megújult és megnövelt jégfelületet vehetnek majd birtokba a korizók. A jórészt EU-támogatásból megvalósuló rekonstrukció önrészét több sportcélú ingatlan, a Zágrábi úti lőtér, az Esztergom-Sipolóhegyi kemping, a Tusculanum Szálló és egy hajógyári-szigeti evezősház eladásából teremtik elő.

Bertha László, a fővárosi önkormányzat városligeti műjégpályájának igazgatója az MTI-nek elmondta, ha az időjárás és a műszaki körülmények lehetővé teszik, márciusig meghosszabbítják a szezont. A rekonstrukció várhatóan jövő nyáron kezdődik, s emiatt jövő télen nem lehet majd korcsolyázni a műjégen.

Az idei szezonban hétköznaponként péntek délelőttig a tavalyihoz hasonlóan 700 forintot, péntek délutántól vasárnap estig pedig ezer forintot kell majd fizetni a belépődíjért. Tavaly egyébként 970 forint volt a hétvégi jegy ára. Újdonság, hogy hétfőn délután kedvezményes, 500 forintos jegyárat vezetnek be. Továbbra is árulnak majd bérleteket: például a 10 jegy áráért 11 alkalomra szólót is. Változást jelent az, hogy az eddig ingyenes ruhatár használatáért száz forintot kérnek majd - jegyezte meg az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását