2024. május 7. - Gizella

Kutyatámadások Magyarországon

Saját kutyája támadott egy idős emberre szombaton Gyömrőn, a férfit sokkos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az MTI Sajtóadatbank összeállítása a magyarországi súlyos sérülésekkel vagy halállal végződő kutyatámadásokról 2009 óta:
2010. május 22. szombat 19:43 - HírExtra
2009. január 30. - Kutyatámadásban súlyosan megsérült egy hetefejércsei asszony, akit sógornője németjuhásza harapta meg. A kutya ismerte őt, és addig nem támadott rá senkire.

2009. április 27. - Jászberényben két kutya megtámadott egy 81 éves nőt, aki néhány nap múlva belehalt sérülésibe.

2009. május 19. - Győrszentiván kertvárosban két harci kutya rátámadt egy kerékpárjáról leszálló férfira, aki nyolc napon belüli sérülést szenvedett, de a mentősök munkáját segítő rendőrt is megtámadták.

2009. június 9. - Hegyhátmarócon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nyolcéves kislány, akit barátnője házában támadott meg egy kutya. Több tucat rendőr és tűzoltó adott vért a kislánynak, amíg a kórházban állapotát sikerült stabilizálni.

2009. szeptember 14. - Súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a 90 éves embert, akit a kutyája mart meg Tiszainokán.

2009. szeptember 17. - A Heves megyei Selypen, a vasútállomás környékén egy idős férfit megtámadt egy kutyafalka, hat eb. Arra járó diákok próbálták elterelni az állatok figyelmét, de az egyik fiatalt
is megmarta az egyik megvadult eb. Az idős férfi a kórházban, szívinfarktus következtében hunyt el.

2009. szeptember 19. - Perkátán megtámadott és több helyen megharapott egy 6 és fél éves kislányt egy kutya.

2009. október 6. - Tiszaeszláron egy körbekerítetlen ház udvaráról nyolcéves kisfiúra rontott egy boxer és staffordshire keverék kutya, amely a gyermeket a hátán és a lábán harapta meg. A kisfiút súlyos állapotban vitték a nyíregyházi kórházba.

2009. november 26. - Kutyafalka támadt egy 51 éves asszonyra a Kaposvár és Toponár közötti kerékpárúton. 2009. december 22. - Egy poroszlói ház udvarán a család 3 kutyája rátámadt a 8 éves kislányra, aki a sérülései következtében a helyszínen meghalt.

2010. március 5. - A Komárom megyei Szárligeten két elszabadult kutya megtámadott egy középkorú asszonyt és egy fiatalembert. A támadásban az asszony súlyosan, a fiatalember könnyebben megsérült.

2010. április 11. - Berettyóújfaluban a házukó kertjében játszó hatéves kisfiút súlyosan megsebesítette a szomszéd elszabadult kutyája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását