2024. május 13. - Szervác, Imola

VPOP: tetten értek egy rendőrt drogügyben

Morfint foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala - írják az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Az egyik tetten ért gyanúsított hivatásos rendőr.
2010. május 27. csütörtök 15:18 - HírExtra
A közlemény szerint a múlt héten végrehajtott akció volt a testület első olyan akciója, melynek során morfint foglaltak le.

A vámnyomozók Budapesten, kábítószer-szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit . A szöveg szerint a gépkocsiból összesen két kilogramm nagy tisztaságú morfin került elő, melyből 10.000 darab halálos adag állítható elő.

Az elfogás során derült ki, hogy a tetten ért négy gyanúsítottból az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A közlemény kitér arra is, hogy a morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 milligramm is halált okoz, de kábítószer-élvezők is használják. A lefoglalt kétkilónyi morfinból, nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kilogramm 50 százalékos tisztaságú heroin állítható elő, melynek feketepiaci értéke csaknem 15 millió forint.

A közlemény egy másik esetre is kitér, amelyben a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatal indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szerdán egy szerb autóbusz csomagtartójából egy férfi bőrkabát bélésében elrejtve 185 gramm heroin találtak egy barna ragasztószalaggal áttekert csomagban.
A vámosok a kábítószert lefoglalták és feljelentést tettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását