2024. május 8. - Mihály

Elszámoltatják a pártokat

Keddig kell elszámolniuk a választásra fordítható költségvetési támogatás felhasználásáról az áprilisi országgyűlési választáson induló pártoknak és független jelölteknek.
2010. május 21. péntek 11:28 - HírExtra
A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény szerint "minden jelölőszervezet, amely a választásokon jelöltet állít, a jelöltállítással arányos központi költségvetési támogatásra jogosult. A független jelöltek a jelölőszervezetek jelöltjeivel azonos mértékű költségvetési támogatásban részesülnek".

A választáson induló jelöltek kampányára 100 millió forintot különített el az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) még januárban. Ezt az összeget a tavaszi országgyűlési választáson induló valamennyi jelölt között egyenlő arányban osztották fel, és ezt a költségvetési támogatást a jelöltek kizárólag kampánycéljaikra fordíthatták.

Az Országos Választási Bizottság április 2-án állapította meg a költségvetési támogatást, vagyis osztotta el az összesen 2.049 jelölt között a 100 millió forintot; egy jelölt 48.804 forint állami támogatást kapott a kampányához.

A jogszabály szerint a költségvetési támogatás kizárólag dologi költségek fedezésére szolgál, a támogatás felhasználásáról a jelölőszervezeteknek és a független jelölteknek a választást követő 30 napon belül - május 25-éig - el kell számolniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását