2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ozzy Osbourne Budapestre jön

Budapest is szerepel Ozzy Osbourne nyáron induló turnéjának állomásai között: a zenéje mellett botrányairól és tévés szerepléseiről is ismert rockénekes, aki a Black Sabbath frontembereként vált híressé, október 4-én a Papp László sportarénában lép fel.
2010. május 7. péntek 16:43 - HírExtra
Mint azt a koncertet szervező Multimédia pénteki közleményében írja, június 15-én megjelenő új albuma, a Scream népszerűsítésére Ozzy Osbourne 18 hónapos világkörüli turnéra indul idén nyáron, és a magyar fővárost sem hagyja ki.

A szervezők ígérete szerint a rajongók október 4-én egy "kegyetlen, szürreális, meglepő showt" kapnak Ozzy Osbourne-tól, aki a szólólemezein szereplő számok mellett Black Sabbath-dalokat is énekel majd.

Ozzy Osbourne 1970-től kezdve a Black Sabbath-tal 10 lemezt készített, amelyek összesen 50 millió példányban keltek el. 1979-ben elhagyta az együttest és szólókarrierbe kezdett. Első albuma az 1980-as Blizzard of Ozz volt, amely négyszeres platinalemez lett. Szólókarrierje során hozzávetőleg 50 millió lemezt adott el, rajongók milliói előtt lépett fel. 1993-ban kapott először Grammy-díjat a legjobb metál előadó kategóriában I Don't Want To Change the World című számáért. Az Epic Recordsnál eltöltött 20 év alatt 13 lemezt jelentetett meg és kapott csillagot a halhatatlanok között.

Feleségével, Sharonnal - aki egyben menedzsere is - 1996-ben hívták életre az Ozzfestet, az első kifejezetten hard rock fesztivált, ahol fiatal zenekarok is lehetőséget kaphattak a bemutatkozásra. Egy év szünet és az egyetlen koncertre szűkített 2008-as "különkiadást" követően az Ozzfest idén visszatér, Ozzy mellett olyan fellépőkkel, mint a Mötley Crüe vagy Rob Halford, a Judas Priest frontembere.

Penelope Spheeris filmrendező egy teljes dokumentumfilmet is szentelt az Ozzfestnek We Sold Our Souls For Rock 'n' Roll címmel, de láthattuk Ozzy-t Adam Sandler egyik filmjében és a Goldmemberben is. Családi valóságshowjával a televíziózás történetébe is beírta nevét: a 2002 és 2005 között futó The Osbournes a Music Television legnézettebb sorozata volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását