2024. április 26. - Ervin

Szétesőben az MSZP

Lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége, mert a szocialista párt következő kongresszusa előtt teljes tisztújítást javasolnak - közölte Garai István Levente, az MSZP megyei szervezetének elnöke az MTI-vel szerdán.
2010. május 5. szerda 12:41 - HírExtra
Ez egy gesztus értékű lemondás, amely azt jelenti, hogy az ügyvezetés tovább folyik, de nyilvánvalóan az MSZP alapszabályának megfelelően szeretnénk a párton belül változásokat - mondta a megyei elnök.

A megtisztulási szándék egyik megnyilvánulásának nevezte Garai István Levente a bajai vezetőség döntését, amely szavai szerint "beleillik abba a mozgolódásba, ami a párton belül van".

A megyei elnök közlése szerint az MSZP különböző szintű szervezetei folyamatosan egyeztetnek és egységes álláspontot akarnak kialakítani a párt megújulásával és a tisztújítással kapcsolatban.

Garai István Levente - aki a Bács-Kiskun megyei listáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett - egyedül képviseli a megyei szocialistákat az új Országgyűlésben. Hangsúlyozta: nem csak saját magukkal, hanem a mindennapi feladatokkal is foglalkoznak.

Terveik szerint, a jövő héten a párt megyei választmányának elnöksége tanácskozni fog, melyen előreláthatólag Szekeres Imre lesz a vendég.

A szocialista politikus beszámolt arról, hogy az MSZP országos kongresszusa előtt a megyei küldötteket összehívják, akik egyfajta mandátumot, felhatalmazást kapnak arra, hogy a tagság álláspontját képviseljék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását